De handigste make-up tips van nederland

De handigste make-up tips van nederland

Hierbij heb ik een aantal super handige tip! Ik wilde deze tips voor jullie samen in een artikel stoppen. Ik had dit veel eerder kunnen doen maar het kwam eigenlijk niet eerder in mij op. Dus ben je benieuwd naar een aantal make-up tips? Lees dan verder!

1. Less is more

Misschien ken je deze tips al maar ik merk dat veel meiden, waaronder ik ook af en toe, nog steeds best veel make-up gebruikt. Ik zie vaak meiden met prachtige huiden die veel make-up dragen en dat vind ik dan zonde. Make-up verouderd de huid sneller en het is niet altijd nodig. Gebruik geen bergen make-up maar gebruik juist op de onzuivere plekjes voor extra dekking. Als je een aantal pukkeltjes hebt kan je het beste een lichte foundation gebruiken en daar wat concealer overheen. Dat oogt een stuk mooier dan een hele laag met make-up.

2. Rode vlekjes > gele concealer

Misschien denk je what? Geel? Ja echt, geel werkt fantastisch goed bij roodheid. En als je echt een hele rode huid hebt dan moet je groen gebruiken. Over deze kleuren heen moet natuurlijk wel een neutrale kleur die matcht met de huidskleur.

3. Werk van buiten naar binnen

Ik merk vaak dat ik nog van binnen naar buiten werk. Bij mijn visagie cursus werd het heel erg aangeraden om van buiten naar binnen te werken. Met alles eigenlijk. Met oogschaduw, contour, blush en zelfs met de lippen. Zo breng je het meeste pigment aan de buitenkant aan en het minste pigment in het midden. Vooral bij bronze vind ik dit fijn werken.

4. Donker/grijze pigmenten > oranje concealer

Soms kan de huid onder de ogen er erg donker en zelfs bijna grijs uit zien. Gebruik dan een oranje concealer om dit weg te werken. Ook hier over heen een huidkleurige concealer om het oranje weer te neutraliseren.

5. Fijne lijntjes? Gebruik lichte foundation

Ik merk dat ik al wat lach rimpels krijg dus ik breng naast mijn mond het minste foundation aan. Het gaat anders zo in de randjes zitten en daar ben ik geen fan van. Wil je echt niet dat je foundation ergens heen gaat? Gebruik dan oogschaduw basis om er voor te zorgen dat die foundation nergens heen gaat.

6. Hou je aan de wenkbrauw richtlijnen

Dit hoeft natuurlijk absoluut niet, maar deze richtlijnen heb ik gekregen tijdens mijn cursus. Ik hou me er zelf redelijk aan en ik merk dat het helpt met het make-up aanbrengen. Mijn wenkbrauwen blijven een klus want ze zijn zo ongelijk als maar zijn kan op sommige stukken. Maar deze techniek helpt echt.

7. Donkere huid? Gebruik peach kleurige poeder

Tijdens mijn cursus leerde ik te werken met verschillende type huiden. Ik kreeg de tips om bij vrouwen met een donkere huid een peach kleurige poeder te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de huid niet grauwig wordt. Ik weet toevallig dat Mac zon poeder heeft en die werkte fantastisch.

Ik hoop dat deze tips jullie een beetje helpen. Ik pas niet altijd de tips zelf toe omdat je er natuurlijk niet altijd tijd voor hebt. Maar als je nou eens een keer een leuke feestje hebt en je wilt je wallen wegwerken, dan weet je nu hoe het moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *