skip to Main Content
Nieuwe Wapens Naar Oekraine

Nieuwe tanks naar Oekraïne

De oorlog in Oekraïne duurt bijna een jaar en na het Oekraïnse offensief zijn de Russen nu bezig met een offensief in de stad Soledar. De Russen willen de zout mijnen bezetten die in het stadje liggen en hebben de stad met veel geweld bijna veroverd. Om de Russische opmars te stoppen wil Polen nu Leopard 2 tanks naar Oekraïne sturen. Ook Finland heeft aangegeven Leopard 2 tanks naar Oekraïne te willen sturen.

Gaat het westen een nieuwe grens over?

Het westen heeft nog niet eerder zware aanvalswapens zoals tanks naar Oekraïne gestuurd. Dit zou een rode lijn voor het Kremlin zijn geweest maar, nu de oorlog bijna een jaar duurt en Oekraïne meerdere malen heeft aangegeven tanks te willen is er nu meer politieke druk. De politieke druk lijkt zijn vruchten af te werpen want de regering van Polen is nu bereid om tanks te sturen naar Oekraïne en ook Finland heeft gezegd tanks te willen sturen.

Niet alleen Polen en Finland sturen tanks

Naast Polen en Finland heeft Frankrijk ook tanks gestuurd. Namelijk de AMX 10 RC een tank met een groot kanon maar dan wel op wielen. Ook de Biden regering uit Amerika heeft gezegd dat de optie om Oekraïne tanks te geven “on the table is”

Gaat het Kremlin escaleren?

Er gaan al een tijd geruchten van een nieuwe Russische aanval op Kiev via het buurland Belarus. In Rusland gaan er zelf geruchten dat het Kremlin hiervoor 1,5 miljoen man wilt mobiliseren. Om te zien of dit echt gaat gebeuren moeten we afwachten wat Vladimir Putin gaat doen.

Back To Top
Zoeken